Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A ditéás étrend

2008.08.20
Diétás táplálás

A Waltham - a világ vezető kisállattartási és táplálási szaktekintélye- technikai és tudományos tapasztalatait felhasználva fejlesztette ki beteg állatok számára azt a diétás tápcsaládot, mely hatékonyan kiegészíti, illetve helyettesítheti a beteg állatok gyógyszeres kezelését.

A diétás étrend

Az állatorvosok a kezelés kiegészítéseként az aktuális betegségnek és állapotnak megfelelően, alkalmaznak gyógytápokat. Ezek a diétás tápok, helyesen megválasztva, sok esetben segítenek kedvenceink gyorsabban felépülésében.
Különösen fontos az, hogy a speciális étrend ne csak a klinikai elvárásoknak feleljen meg, hanem:
- legyen ízletes is, hogy bár kutyánk, macskánk étvágya a betegség miatt lecsökkent, mégis szívesen fogyasszák;
- gondosan legyen összeállítva a recept az igény szerinti tápértékű anyagok ellenőrzött mennyiségéből, hogy megfeleljen annak az állapotnak is, amit a kezeléssel el akarunk érni.

Házi kedvenceink közül igen sok a túlsúlyos - az elhízás egyik következménye a helytelen táplálásnak, amivel az állatorvosok igen gyakran találkoznak. A rendszeres mérlegelés és a speciális, kalóriaszegény étrend segít. Az alapanyagokat tudományos precizitással válogatták, hogy inkább a test zsírszöveteit csökkentse radikálisan, mintsem az izomszöveteket.
A szervezet igényelte tápanyagok egyensúlyban vannak, s kedvencünknek nincs éhségérzete.
Főleg idősebb kutyáknál és macskáknál gyakori a veseelégtelenség - ennek kezelésében is komoly szerepet játszik a speciális étrend.
A csökkentett foszfor- és fehérje-tartalom segít abban, hogy a vesét ne érje olyan nagy "terhelés". Az ebben az étrendben szereplő anyagoknak a normálisnál magasabb a kalóriaértéke, de ez itt inkább a táplálást, mint az energiaellátást szolgálja.

A kutyák és macskák időnként emésztési rendellenességben is szenvednek. Ez a hasmenéstől a hosszabb lefolyású kórképekig is terjedhet, mint a hasnyálmirigy- elégtelenség, vagy a vastagbélgyulladás. Minden esetben létfontosságú az étrend megváltoztatása, és ajánlott a speciális állatorvosi diéta.

Mindemellett vannak olyan étrendek is, amelyek hatékonyan elősegítik a táplálék-allergia, a cukorbetegség, az elvezető húgyutak, a szív és a máj betegségek, gyógykezelését.
A Master Foods instant termékeket is gyárt, melyek a lábadozás, esetleg kiszáradás esetén, illetve a kritikus időszakokban (szoptatás, kölyökkor) létfontosságúak.

Adhatunk-e neki "jó falatokat"?

A legnehezebb része kedvenceink "diétáztatásának", amikor - kiváltképpen a kutyánk - bár szigorú diétán van, esdeklő szemekkel néz, hogy megkapja kedvenc ételeit, falatjait. Ez az a kritikus pillanat, amikor bizony megtörhet a gondosan megszabott étrend, s az addig elért minden pozitív hatás odavan.

A diétás tápokat állatorvosi vény ellenében az állatpatikában lehet beszerezni.